Upload Your Entry
Κυθέρεια Newspaper
0 Comments

OΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΩΦΕΥΕΙ: ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΥΠΕΡΥΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ FRUTEX AΥΣΤΡΑΛΊΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠ. ΜΑΓΕΙΡΟΣ

OΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΩΦΕΥΕΙ: ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΥΠΕΡΥΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - Kytheriea Newspaper Aug 2015 pp 12 and 13 combined FINAL

Πριν τρία χρόνια τα Κύθηρα υπερηφανεύονταν για τοσύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου «Παναγιώτης Σπυρίδωνος ιερέως Μάγειρος». Σήμερα έχουν διπλό λόγο υπερηφάνειας, καθώς από τα μέσα του καλοκαιριού ο χώρος εμπλουτίστηκε με ένα ακόμη γήπεδο πολλα-πλών χρήσεων (μπάσκετ, βόλεϊ, τένις). Κι αν το Αθλητικό Κέντρο στην Παναγιά Κοντελετού ανήκει ως όραμα στον πατερ. Παν. Μεγαλοκονόμου, το επίτευγμα της δημιουργίας των σύγχρονων και αναγκαίων αθλητικών υποδομών, ανήκει ως γνωστoν, στον ευεργέτη και επιτυχημένο επιχειρηματία, ιδιοκτήτη της FRUTEX AΥΣΤΡΑΛΊΑΣ, κ. Παναγιώτη Σπ. Μάγειρο.

Στον ηγήτορα της προσφοράς προς τον τόπο του και τους νέους, που έμπρακτά και με κάθε ευκαιρία αποδεικνύει, αγαπάει, σέβεται και θέλει να προσφέρει στο νησί του.Τι κι αν η Πολιτεία ήταν και είναι απλός θεατής, Ο κ. Μάγειρος για το γήπεδο ποδοσφαίρου δαπάνησε συνολικά 210.000 ευρώ και για το μικρό γήπεδο 66.000 ευρώ. Και έπεται συνέχεια, καθώς ο Παν. Μάγειρος επιθυμεί τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του χώρου.

Σημ.: Οικονομική συμμετοχή προσέφερε για το "μικρό" γήπεδο καιτο Ίδρυμα Αρώνη Αυστραλίας (20.000€), ενώ αρχικά για το γήπεδο ποδοσφαίρου και μερικοί άλλοι
Κυθήριοι προσέφεραν μικρότερα ποσά.

Ο ιδιοκτήτης της Frutex όμως είχε το δικό του όραμα. Υιοθέτησε την ιδέα για το μεγάλο αθλητικό κέντρο από τον πατερ.

Μεγαλοκονόμο και εργάστηκε με ζήλο για την πραγματοποίησή του. Και το υλοποίησε τάχειστα, με βασικό κίνητρο ότι αθλητισμός σημαίνει συνεργασία, ομαδικότητα, οργάνωση. Αξίες που διδάσκονται από ανθρώπους που τις γνωρίζουν, που σέβονται και τιμούν τους αθλητές και τα αθλήματα.

Μεταδίδονται δε, από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την τέχνη της εκπαίδευσης και της ομαδικότητας, του ήθους και της ευγενούς άμιλλας, χαρακτηριστικά που προάγουν τα ιδανικά που πρεσβεύει ο άνθρωπος, μεταλαμπαδεύοντας και δημιουργώντας μια πλατιά αξιακή βάση στους νέους ως μια άλλη οικογένεια.

Ανάπτυξη, άθληση ζωή και διακρίσεις Μέσα σ᾽αυτά τα χρόνια, το κίνητρο για τον αθλητισμό υπήρξε πέρα του δέοντος μεγάλο και ουσιαστικό. Πέρα από το Κυθηραϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, δεκάδες παιδιά συμμετείχαν και συνεχίζουν να αθλούνται όλο και με περισσότερο ζήλο.

Περίπου 100 μικρά παιδιά σήμερα αποτελούν τα παιδικά και εφηβικά τμήματα υποδομών ποδοσφαίρου, όπου υπό το άγρυπνο και ακούραστο μάτι του προπονητή τους, Πέτρου Γαλανάκη, αποτελούν την ελπίδα του αύριο μέσα από το μεγαλείο της ανυστερόβουλης προσπάθειας του ανταγωνισμού και της υπεροχής.

Αρκετά από αυτά δοκιμάστηκαν σε πλέον ανταγωνιστικό επίπεδο, όπως αναφέρει ο προπονητής τους και παράλληλα με τις σπουδές τους, κατάφεραν να ενταχθούν με επιτυχία στο ποδοσφαιρικό στερέωμα αρκετά σημαντικών ομάδων της Αττικής.

Το μεγάλο έργο που θεμελίωσε ιστορία στον τομέα άθλησης για τα Κύθηρα φέρει την "υπογραφή" του ευεργέτη Παναγιώτη Μάγειρου.

Του ανθρώπου που μαζί και με τους υπόλοιπους συντελεστές πρόσφερε πνοή, όραμα, ελπίδα, αλλά και την ευγενή άμιλλα σε δεκάδες νέα παιδιά, όπως ο μικρός William Lynch Magiros (κεντρική φωτογραφία) που συνεχίζουν και θα συνεχίζουν με ηθικά κυρίως κίνητρα τον αγώνα για τη νίκη.

Για όλα αυτά ο κ. Μάγειρος δεν απαίτησε τίποτα. Το μόνο που "απαιτεί" είναι σεβασμός. Το Αθλητικό Κέντρο των Κυθήρων θα πρέπει να παραμείνει στολίδι, περιποιημένο και καθαρό. Το οφείλουμε στον ίδιο, στους εαυτούς μας και φυσικά στην επόμενη γενιά!

Σημ.: Όσοι επιθυμούν τη χρήση των γηπέδων μπορούν να επικοινωνούν με το Δ.Σ. της ΚΕΦΑ όπως και τον πρόεδρο της Θ. Καραβουσάνο στο τηλ. +30 6972664335.

Leave A comment